04:50 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κλιμακωθεί η ένταση στο Ιράν, ξεκαθάρισε σήμερα με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Μόσχα δεν επιθυμεί μια κλιμάκωση της κατάσταση στο Ιράν, αναμένει από αυτό να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υπογραμμίζει ότι δεν παραβιάζει τους όρους των υφιστάμενων συμφωνιών με τις ενέργειές του, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει η κατάσταση γύρω από το Ιράν και την περιοχή, γενικά, να κλιμακωθεί ... Αναμένουμε από το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αντικειμενικά γεγονότα και τα γεγονότα αυτα είναι ότι το Ιράν, άρχισε να εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό πάνω από 3.67 %, σε 5% για αρχή».

Παράλληλα, τόνισε πως το Ιράν δεν παραβιάζει καμία από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ιράν «έσπασε» το όριο της πυρηνικής συμφωνίας για το εμπλουτισμένο ουράνιο

Η Μόσχα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια υπουργική συνάντηση μεταξύ του Ιράν και πέντε διεθνών μεσολαβητών των Ηνωμένων Εθνών ( Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία) σχετικά με την κατάσταση γύρω από την πυρηνική συμφωνία, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Είναι κατανοητό ότι μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να διεξαχθεί μετά την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών, οι οποίες δεν μπορούν ακόμα να συναφθούν» δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, τόνισε πως για σταματήσουν οι εντάσεις θα πρέπει όλα τα μέρη που συμμετέχουν στη συμφωνία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Σχετικά:

Το Ιράν «έσπασε» το όριο της πυρηνικής συμφωνίας για το εμπλουτισμένο ουράνιο
Πενς: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα υποχωρήσουν
Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πίεση στο Ιράν - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν είχε ο Τραμπ
Ρώσος αξιωματούχος: Η Μόσχα θα συνεχίσει το εμπόριο με το Ιράν παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Tags:
ΗΠΑ, Τεχεράνη, Ιράν, Μόσχα, Ρωσία, ένταση, πυρηνικά, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK