ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τους Ρώσους φαρσέρ, αποδίδοντας, ωστόσο, τα όσα ακούγεται να λέει σε «τεχνική παρέμβαση», αλλά και στο γεγονός ότι είναι «προσβάσιμος» από τους πολίτες.

Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνική συζήτηση με Ρώσους φαρσέρ και συνέδεσε το περιστατικό με την επιθυμία της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Αυτές είναι οργανώσεις που χρησιμοποιούν νέες μορφές, τακτικές και εργαλεία για μιντιακή δυσφήμιση, που συχνότερα στοχεύουν εναντίον ατόμων και κρατών με Ευρω-Ατλαντικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Ζάεφ, σε ειδική συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια.

«Η χειραγώγηση, κατά κανόνα, προέρχεται από προπαγανδιστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σαφώς εκπεφρασμένο προσανατολισμό κατά του ΝΑΤΟ και τα κανάλια ΜΜΕ της χώρας μας - που διαδίδουν ψέματα, προπαγάνδα κατά του ΝΑΤΟ και παραπληροφόρηση - είναι τα πρώτα που την εξαπλώνουν.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, κατά την τηλεφωνική συζήτηση υπάρχουν ίχνη «τεχνικής παρέμβασης εξαιτίας της οποίας είναι δυνατό να προκύψουν ψευδή συμπεράσματα σχετικά με το περιεχόμενό της», όπως είπε.

«Και έτσι είναι επίσης το κομμάτι με την ερώτηση για τη ‘Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία’, όπου υπάρχει τεχνική παρέμβαση, όπου εγώ μιλάω μόνο για τη δέσμευσή μου να διασφαλίσω ότι η ‘Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία’ έχει αυτοκεφαλία. Η θέση μου σχετικά με τη συμβολή και την υποστήριξη της MOC (σ.σ. “Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία”) στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν ήταν ποτέ αμφιλεγόμενη ή μυστική», τόνισε ο κ. Ζάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ζάεφ συμφώνησε να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από τα Σκόπια πρόσθεσε ότι ήταν πολύ αναστατωμένος που είχε πέσει θύμα του «ανοικτού πνεύματος και της προσβασιμότητας» στον ίδιο από τους πολίτες, ωστόσο δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Είπε ότι βλέπει τον εαυτό του να βρίσκεται σε «καλή παρέα» με άλλους παγκόσμιους ηγέτες που έχουν πέσει επίσης θύματα των Ρώσων φαρσέρ. Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενισχύσουν τον έλεγχο των κυβερνητικών επικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι διάσημοι φαρσέρ από τη Ρωσία, Βλάντιμιρ «Βόβαν» Κουζνέτσοφ και Αλεξέι «Λέξους» Στολιάροφ, συνομίλησαν κάμποσες φορές με τον Ζόραν Ζάεφ υποκρινόμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Σε μία από τις συνομιλίες τους, ακούγονται να πείθουν τον Ζάεφ ότι πράγματι μιλάει με τον Πέτρο Ποροσένκο ο οποίος εξηγεί πώς επιστήμονες «εξακρίβωσαν» τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο!

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Ρώσοι φαρσέρ έπεισαν τον Ζάεφ και συμφώνησε ότι ο Ποροσένκο είναι «συγγενής» του Μέγα Αλέξανδρου

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φέρεται να δηλώνει ότι «διάβασε γι’ αυτό» και πως «η ιστορία μπορεί να μας ενώνει».

Σε άλλη συνομιλία, ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται, κατόπιν προτροπής του «Ποροσένκο» να συμφωνεί να «δωροδοκήσει» τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την επίλυση του ζητήματος της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Tags:
αυτοκεφαλία, Πέτρο Ποροσένκο, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, ΝΑΤΟ, φαρσέρ, φάρσα, Ζόραν Ζάεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK