ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τοπικό συμβούλιο στο Περθ της Αυστραλίας εξετάζει τη μετονομασία ενός από τα πάρκα της περιοχής που έχει πάρει το όνομά του από ένα ενδημικό φυτό, καθώς θεωρείται μη «πολιτικά ορθό» και «ρατσιστικό».

Το Blackboy Park (σ.σ. Πάρκο Μαύρα Αγόρια) στην Τζούνταλουπ της Αυστραλίας εδώ και καιρό φέρει το κοινό όνομα του ενδημικό φυτού Ξανθόρροιας. Τα φυτά αναφέρονταν κοινώς ως Μαύρα Αγόρια (Blackboys) αλλά της τελευταίες δεκαετίας επονομάστηκαν «Ξανθόρροια».

Μετά από πολιτικές πιέσεις, το τοπικό συμβούλιο πρέπει να εξετάσει από κοινού με την τοπική κοινότητα μία αλλαγή ονόματος πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχεδίων με τις αρχές που είναι υπεύθυνες για τα ονόματα.

Η αλλαγή ονόματος έχει προκαλέσει αντιδράσεις με κάποιους να αναρωτιούνται αν είναι απαραίτητη.

«Αστειεύεστε. Είναι μαύρο αγόρι, δεχτείτε το» αναφέρει κάποιος ενώ άλλος διερωτάται «τι δεν είναι προσβλητικό πια;».

Ωστόσο, άλλοι αναφέρουν ότι η αλλαγή ονομασίας έχει καθυστερήσει. «Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είναι “πολιτικά ορθό”. Είναι γιατί το Ξανθόρροια πήρε το παρατσούκλι του για ρατσιστικούς λόγους από την αρχή» σχολίασε κάποιος.

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά την εκστρατεία του υπουργού της δυτικής Αυστραλίας υπεύθυνου για τις σχέσεις με τους Αβορίγινες που ζητά την μετονομασία όποιων τοποθεσιών είναι ακατάλληλες ή πιθανόν προσβλητικές ως μέρος της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των αυτόχθονων Αυστραλών.

Tags:
μετονομασία, ονομασία, πάρκο, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK