22:15 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη Συνόδο της G20 στην Ιαπωνία.

Πιθανό ένα βέτο του προέδρου Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ

© Sputnik / Iliya Pitalev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Σώματος υιοθέτησε μια εκδοχή του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020 τον περασμένο μήνα, η οποία πρώτα θα ψηφιστεί από το πλήρες σώμα πριν να περάσει στη Γερουσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανώς θα ασκήσει βέτο στην ισχύουσα έκδοση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας (NDAA), διότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της κυβέρνησης και δεν υποστηρίζει επαρκώς τους βασικούς στόχους ασφαλείας, ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

«Το επίπεδο χρηματοδότησης που θα εγκριθεί από το νομοσχέδιο [NDAA] - συνολικό ποσό 733 δισ. Δολαρίων για την εθνική άμυνα - είναι 17 δισ. δολάρια κάτω από το αίτημα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020 και δεν θα υποστηρίξει πλήρως τις κρίσιμες προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας», δήλωσε την Τρίτη η έκθεση της κυβέρνησης. «Αν το H.R. 2500 παρουσιαζόταν στον πρόεδρο με την σημερινή του μορφή, οι σύμβουλοί του θα συνιστούσαν στον πρόεδρο να ασκήσει βέτο».

Η κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με τη δήλωση, έχει επίσης σημαντικές ανησυχίες σχετικά με διατάξεις που θα δημιουργούσαν σοβαρές προκλήσεις για τη συνέχιση της εφαρμογής της εθνικής αμυντικής στρατηγικής και της επανεξέτασης της πυρηνικής στάσης.

ΑΚΟΜΗ: ΑΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει συνασπισμό για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κοντά στο Ιράν

Επιπλέον, το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η τρέχουσα έκδοση θα εμπόδιζε τις προσπάθειες για την εξασφάλιση των συνόρων.

Tags:
Κυβέρνηση, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK