08:45 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο αχρονολόγητο βίντεο, το θύμα αναγκάζεται επίσης να χορέψει για την ευχαρίστηση των βασανιστών του και να φιλήσει το όπλο τους.

Σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, ένας νεαρός άνδρας, που αναγνωρίζεται ως Σουηδός υπήκοος, φέρεται να δέχεται επίθεση και να ταπεινώνεται από μια συμμορία μεταναστών, ανέφερε το σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Samhällsnytt.

Το πλάνο δείχνει τους επιτιθέμενους, οι οποίοι μιλάνε με μια παχιά προφορά, να εκφοβίζουν το νεαρό άνδρα πιέζοντας ένα όπλο στο στόμα του.

Το θύμα εξαναγκάζεται επίσης με την απειλή όπλου να «χορέψει» για τους βασανιστές του και να φιλήσει το πυροβόλο όπλο, το οποίο αποκαλούν με μια λέξη που προέρχεται από τα τουρκικά (σουηδικά «tabbe», από την τουρκική «tabanca»).

Το αμοντάριστο υλικό διαγράφηκε αργότερα από το YouTube, αλλά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Vimeo. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμα σαφές πότε συνέβη το περιστατικό και υπό ποιες συνθήκες.

Παρ' όλα αυτά, το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα, προκαλώντας συζήτηση για την αυθεντικότητά του. Ενώ μερικοί ισχυρίστηκαν ότι είναι απλώς «ηλίθιοι ηλικίας 12 ετών», άλλοι προειδοποίησαν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και θα μπορούσε ενδεχομένως το θύμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο Flashback, ένα από τα πιο δημοφιλή σε live φόρουμ της Σουηδίας, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το συμβάν ήταν «το νέο φυσιολογικό» για τη Σουηδία το 2019 και πρότεινε ότι ήταν ένας προάγγελος για τα απειλητικά γεγονότα που έρχονται.

«Το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Θα αποδώσει μακροπρόθεσμα», σχολίασε ένας χρήστης του Facebook.

«Μια παράνομη πράξη που θα έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί έγκλημα μίσους. Εκφράζει καθαρά ρατσισμό. Ανεξάρτητα από το πόσο σαφές είναι, μερικές ομάδες ξεφεύγουν δίχως ποτέ να τιμωρηθούν», πρόσθεσε ένας άλλος.

Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης, η Σουηδία, ένα έθνος των 10 εκατ., εμφανίστηκε ως ένα από τα πιο γενναιόδωρα κράτη, λαμβάνοντας 163.000 αιτούντες άσυλο, κυρίως από ισλαμικές χώρες.

Tags:
μετανάστες, βασανιστήρια, όπλο, νεαρός, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK