22:22 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Πύθωνας τεσσάρων μέτρων και δεκάδες αυγά βρέθηκαν κάτω από σπίτι στις ΗΠΑ

Πύθωνας τεσσάρων μέτρων και δεκάδες αυγά βρέθηκαν κάτω από σπίτι στις ΗΠΑ (Φωτογραφίες)

© Φωτογραφία : Courtesy of Ron Bergeron
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας Βιρμανικός Πύθωνας μήκους τεσσάρων μέτρων, καθώς και η φωλιά περισσότερων από 50 αυγών απομακρύνθηκαν από ένα σπίτι στο Florida Everglades.

Ο πύθωνας, ο οποίος ανακαλύφθηκε από δύο κατασκηνωτές κάτω από ένα σπίτι στην περιφέρεια Broward, ζύγιζε περίπου 165 λίβρες. Το θηλυκό φίδι απομακρύνθηκε από τον Ρον Μπένγκερον, έναν συντηρητή του Everglades.

Ο Βιρμανικός πύθωνας αποτελεί σημαντική απειλή για την Φλόριντα, καθώς διαταράσσει την φυσική τροφική αλυσίδα», δήλωσε ο Μπένγκερον, ο οποίος επίσης δήλωσε στο South Florida Sun-Sentinel. «Με καλή τύχη, ήμασταν σε θέση να βρούμε ένα μεγάλο θηλυκό και να το αφαιρέσουμε μαζί με μια ολόκληρη φωλιά έως και 50 μωρών φιδιών που θα συνέχιζαν να σκοτώνουν τον πολύτιμο μας βιότοπο».

​Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Βιρμανικός Πύθωνας, ο οποίος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα είδη φιδιών στον κόσμο, θεωρείται ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη φιδιού στη Φλόριντα.

Αποτελεί παράλληλα «ένα ξένο είδος του οποίου η εισαγωγή προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει οικονομική ή περιβαλλοντική βλάβη ή ζημιά στην ανθρώπινη υγεία». Το φίδι τρέφεται από την πανίδα της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων των κουνελιών, των οσμών και των ελαφιών, συμβάλλοντας έτσι στην πτώση των πληθυσμών των θηλαστικών.

​Η Επιτροπή Άγριας Ζωής της Φλόριντα και η Περιφέρεια Διαχείρισης των υδάτων της Νότιας Φλόριντα έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εξάλειψης, στο οποίο οι άνθρωποι που πιάνουν τα φίδια επιβραβεύονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κυβερνήτη για την επιλογή του να καταστήσει την εκρίζωση του βιρμανικού πύθωνα μία κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο Μπέργκερον στο CBS Miami. «Ζήτησε από τις δύο κρατικές υπηρεσίες να συνεργαστούν με τους ομοσπονδιακούς εταίρους μας (Everglades National Park) για να βρουν τρόπους για να αυξήσουν την πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε πιο εξειδικευμένο προσωπικό για να αφαιρέσουμε αυτό το διεισδυτικό είδος φιδιού».

Tags:
Φλόριντα, φίδι έφαγε άνθρωπο, φίδι, πύθωνας, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK