18:50 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μελέτες έδειξαν ότι η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό όταν κάποιος τρώει ψάρι δύο ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα. Τα ψάρια βοηθούν και στη γυναικεία γονιμότητα.

Η κατανάλωση ψαριού αυξάνει σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του περιφερειακού νοσοκομείου Horsens , στη Δανία.

«Όσο περισσότερα ψάρια ή ωμέγα-3 λιπαρά τρως, τόσο καλύτερο το σπέρμα», ανέφερε σε ραδιόφωνο της Δανίας η καθηγήτρια Μπρεθ Κνούντσεν, διευθύντρια στην κλινική γονιμότητας του νοσοκομείο Horens.

Η ίδια, μαζί με ακόμα δύο συναδέλφους του, ανέλυσαν 16 διεθνείς έρευνες οι οποίες εξετάζουν την υποτιθέμενη σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του σπέρματος και την κατανάλωση ψαριού. Η ανάλυση έδειξε ότι η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό όταν κάποιος τρώει ψάρι δύο ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα.

Μια δίαιτα πλούσια σε ψάρι κάνει τα σπερματοζωάρια «καλύτερους κολυμβητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρώσοι κοσμοναύτες αρνούνται να δωρίσουν σπέρμα για εργαστηριακές μελέτες για λόγους ηθικής

«Σε γενικές γραμμές, πιστεύουμε ότι μια σωστή διατροφή έχει νόημα αν θέλει κανείς να τεκνοποιήσει, ειδικά αν η ποιότητα του σπέρματος του δεν είναι καλή. Αλλά αν υπάρχει ανάγκη να επισκεφτεί κανείς μία κλινική γονιμότητας εξαιτίας της κακής ποιότητας του σπέρματός του, τότε σίγουρα θα τον ενθαρρύνουμε να σκεφτεί να εντάξει τα ψάρια στην διατροφή του», δήλωσε η Μπρεθ Κνούντσεν.  

Εκτός από τη βελτίωση του σπέρματος, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ψάρια συμβάλουν στη βελτίωση της γυναικείας γονιμότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο σολομός, ο βακαλάος και το σκουμπρί, είναι κάποια από τα τρόφιμα που βοηθούν στην γονιμότητα.

Tags:
γονιμότητα, Δανία, σπέρμα, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK