02:05 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Κιμ Νταρόκ φέρεται να έχει αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική».

Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στις ΗΠΑ Κιμ Νταρόκ, μετά την διαρροή των τηλεγραφημάτων του προς το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, στα οποία φέρεται να έχει αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική».

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σίμον ΜακΝτόναλντ.

«Εξ ονόματος της διπλωματικής υπηρεσίας, αποδέχομαι την παραίτηση με βαθιά προσωπική λύπη», ήταν η απάντηση του ΜακΝτόναλντ στην επιστολή του Νταρόκ, όπως μετέδωσε ο Guardian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραμπ μετά τις διαρροές για τον πρέσβη της Βρετανίας: Δεν ξαναμιλάμε μαζί του

Μετά τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο παραιτηθείς πρέσβης είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «ανασφαλής» και «ακατάλληλος», ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί του.

ΕΠΙΣΗΣ: Διαρροές θέλουν τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ να έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» και «ανασφαλή»

​Οι διαρροές πρωτοήλθαν στη δημοσιότητα από την Mail στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Βρετανός πρέσβης προειδοποιούσε τους επικεφαλής του ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία του Τραμπ θα μπορούσε να τελειώσει «με εξευτελισμό». 

 

 

Tags:
Κιμ Νταρόκ, Βρετανία, ΗΠΑ, πρέσβης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK