05:15 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να πάρουν πίσω τις κινήσεις τους στο ζήτημα των πυρηνικών ζητούν οι ΗΠΑ από το Ιράν προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στο Ιράν την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων τους με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Τεχεράνης να πάρει πίσω της κινήσεις στον τομέα των πυρηνικών και να σταματήσει οποιαδήποτε σχέδια περαιτέρω εμπλουτισμού ουρανίου, δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας Πρέσβης, Τζάκι Γουόλκοτ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές ότι είναι ανοικτές στη διαπραγμάτευση χωρίς προϋποθέσεις και ότι προσφέρουμε στο Ιράν τη δυνατότητα πλήρους εξομάλυνσης των σχέσεων μας» δήλωσε η Γουόλκοτ.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Φρέντρικ Νταλ επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό πάνω από το 3,67%, ένα επίπεδο που καθορίστηκε από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Η Γουόλκοτ δήλωσε ότι όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ πρέπει να παροτρύνουν το Ιράν να ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουν σε ένα ειρηνικό, διπλωματικό ψήφισμα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η πυρηνική κλιμάκωση θα μεγαλώσει μόνο την πίεση στο Ιράν και θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση.

«Ο μόνος δρόμος προς την άρση των κυρώσεων είναι μέσω αυτών των διαπραγματεύσεων, όχι των πυρηνικών εκβιασμών», κατέληξε.

Στις 8 Μαΐου 2018, η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε πλήρως από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) ή αλλιώς συμφωνία για τα πυρηνικά και άρχισε να επιβάλλει ξανά κυρώσεις στο Ιράν.

Tags:
κυρώσεις, πυρηνικά, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK