14:59 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πέντε πλοία που πιστεύεται πως ανήκουν στο Ιράν επιχείρησαν να καταλάβουν το τάνκερ British Heritage που κινούνταν στον Περσικό Κόλπο, ζητώντας του να ακινητοποιηθεί στα ιρανικά ύδατα, σύμφωνα με το Reuters.

Την Τετάρτη, συνολικά πέντε σκάφη που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισαν το βρετανικό τάνκερ British Heritage στα στενά του Ορμούζ και στην συνέχεια αποχώρησαν μετά από προειδοποίηση από το συνοδευτικό πολεμικό πλοίο Royal HMS Montrose, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Τα σκάφη λέγεται ότι αποχώρησαν, μετά από προειδοποίηση από την φρεγάτα HMS Montrose του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία συνοδεύει το πετρελαιοφόρο.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν παρείχε κάποιο άμεσο σχόλιο για το ζήτημα όταν ήρθε σε επαφή με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει συνασπισμό για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κοντά στο Ιράν

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, χλεύασε την απόφαση του Λονδίνου να στείλει ναυτική συνοδεία για το δεξαμενόπλοιο του, ισχυριζόμενος ότι οι προηγούμενες επιθέσεις τους διατάραξαν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

«Τώρα είστε τόσο απελπισμένοι που όταν ένα από τα δεξαμενόπλοια σας θέλει να μετακινηθεί στην περιοχή, πρέπει να φέρετε τις φρεγάτες σας για να το συνοδεύσετε γιατί φοβάστε. Τότε γιατί να υλοποιείτε τέτοιες ενέργειες; επιτρέψτε στην πλοήγηση να είναι ασφαλής», δήλωσε ο πρόεδρος.

Tags:
τάνκερ, Τεχεράνη, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK