05:01 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη έχει ζητήσει από τις δύο πλευρές (LNA - GNA) κατάπαυση του πυρός για να εκκενώσει τους τραυματίες από την Τρίπολη.

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο στάδιο της επιχείρησής του για να καταλάβει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανέφερε στο Sputnik την Πέμπτη ο στρατηγός Αλί Σαλέχ Καχτάνι, διοικητής της 73ης ταξιαρχίας πεζικού του LNA.

«Όσον αφορά την πρόοδο της στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολης, που πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης εναντίον των ομάδων [πιστών στη δυτική κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας], των τρομοκρατικών ομάδων ... και της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο», ανέφερε ο Καχτάνι.

Το πρώτο στάδιο της επιχείρησης συνεπάγεται την προώθηση των δυνάμεων του LNA και την κατάληψη ορισμένων περιοχών, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την εξάντληση των αντιπάλων, την ανάληψη του πλήρους ελέγχου των θέσεών τους και την αποφυγή απωλειών σε έμψυχο και άψυχο υλικό, επεσήμανε ο Καχτάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πληροφορίες για αεροπορική επιδρομή του LNA στην Γκαριάν της Λιβύης

Ο Καχτάνι πρόσθεσε ότι οι «τρομοκρατικές ομάδες και συμμορίες» που ελέγχουν επί του παρόντος την Τρίπολη «αγωνίζονται για προσωπικά συμφέροντα».

Ο LNA περίμενε την εντολή της διοίκησης να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης με στόχο την «απελευθέρωση της Τρίπολης και την επίτευξη της τελικής νίκης», επεσήμανε ο Καχτάνι.

Tags:
Χαλίφα Χαφτάρ, Τρίπολη, GNA, LNA, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK