05:31 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το CNN ανέφερε, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι το Βρετανικό τάνκερ διέσχιζε το Στενό του Ορμούζ την Τετάρτη όταν προσεγγίστηκε από πέντε σκάφη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που προσπάθησαν να το καταλάβουν.

Οι απειλές για τη διεθνή ναυσιπλοΐα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη διεθνή κοινότητα, είπε στο Sputnik η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ύστερα από τις αναφορές για ιρανικά πλοία που δήθεν προσπαθούσαν να καταλάβουν ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο στην περιοχή των στενών του Ορμούζ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ΑΓΕΕΘΑ των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός διεθνούς συνασπισμού για την προστασία των θαλάσσιων οδών στα ανοικτά του Ιράν και της Υεμένης εν μέσω των πρόσφατων επιθέσεων σε πετρελαιοφόρα στην περιοχή και της κατοπινής κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε ιρανικά σκάφη φέρεται πως προσέγγισαν βρετανικό τάνκερ στα στενά του Ορμούζ

Το Ιράν στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι είχε καταρρίψει ένα αμερικανικό drone επιτήρησης που πετούσε πάνω από την παράκτια επαρχία Ορμοζγκάν μετά την είσοδο του αεροχήματος στον ιρανικό εναέριο χώρο. Η CENTCOM δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε καταρριφθεί ενώ πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα στα στενά του Ορμούζ.

Μετά το περιστατικό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι διέταξε επιθέσεις κατά στόχων στο Ιράν, αλλά πως στη συνέχεια ακύρωσε τις επιθέσεις, διότι θα αποτελούσαν μία δυσανάλογη απάντηση.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Ένοπλες Δυνάμεις, Ηνωμένο Βασίλειο, τάνκερ, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK