05:03 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τους ισχυρισμούς ότι ιρανικά σκάφη επιχείρησαν να σταματήσουν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο British Heritage, στον Περσικό Κόλπο, διέψευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι ο στρατός επιχείρησε σταματήσει ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε καλέσει, εν τω μεταξύ, την Τεχεράνη να αποκλιμακώσει την κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είχε ισχυριστεί ότι πέντε ιρανικά στρατιωτικά πλοία επιχείρησαν να καταλάβουν το βρετανικό τάνκερ, ενώ το Λονδίνο είχε κάνει λόγο για τρία σκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε ιρανικά σκάφη φέρεται πως προσέγγισαν βρετανικό τάνκερ στα στενά του Ορμούζ

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, χλεύασε τη Βρετανία λέγοντας ότι δεν θα χρειαζόταν σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού να συνοδεύουν βρετανικά πλοία, εάν το Λονδίνο δεν είχε διαταράξει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προχωρώντας στην κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μετά την κίνηση της κυβέρνησης στη βρετανική υπερπόντια κτήση του Γιβραλτάρ να θέσει υπό κράτηση ένα ιρανικό τάνκερ που φέρεται να μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία και ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη είχε παραβιάσει τις διεθνείς κυρώσεις.

Tags:
Γιβραλτάρ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Στενά του Ορμούζ, Περσικός Κόλπος, τάνκερ, δεξαμενόπλοιο, Φρουροί της Επανάστασης, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK