13:58 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Μόσχα επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και είχε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο προσκάλεσε στη Βολιβία.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την παρουσία της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, μιλώντας στο Sputnik, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η παρουσία της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική», επεσήμανε ο ίδιος, αναφερόμενος σε σχεδιαζόμενες ενέργειες των ΗΠΑ που εικάζεται πως έχουν ως σκοπό να εμποδίσουν την παρουσία της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοράλες: Η Βολιβία ενδιαφέρεται για την αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού

Ο Μοράλες αφίχθη στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, συζητώντας για μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. 

Μετά από τη συνάντηση που είχαν, ο Μοράλες προσκάλεσε τον Πούτιν να επισκεφτεί τη Βολιβία

«Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη θερμή υποδοχή στη Ρωσία και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τη Βολιβία», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε δηλώσεις του για τη συνάντησή του με τον Μοράλες, τόνισε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας και της Βολιβίας αναπτύσσονται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και έχουν θετικές προοπτικές, δεδομένου όπως είπε του ενδιαφέροντος μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην αγορά της Βολιβίας. 

Tags:
Λατινική Αμερική, Βολιβία, Ρωσία, Έβο Μοράλες, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK