17:24 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της γενικής διεύθυνσης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Πέμπτη μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, αυτή τη φορά με στόχο τη γενικής διεύθυνσης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας της χώρας.

Η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ελήφθη μετά τον θάνατο ενός πλοίαρχου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Η ακόλουθη οντότητα έχει προστεθεί στον κατάλογο SDN του OFAC (σ.σ. ειδικά καθορισμένων εθνικοτήτων του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων): Γενική Διεύθυνση της Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κίνηση των ΗΠΑ έρχεται αφότου το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υπογράμμισε νωρίτερα φέτος ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες περιορίζουν την ικανότητα του Καράκας να διεξάγει διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, θα ενισχύσουν τη χώρα.

«Οι κυρώσεις σας είναι απολύτως ανήθικες. Οι κεντρικές τράπεζες είναι ιερές... Επιτρέψτε μου να πω ότι οι κυρώσεις μάς δίνουν ακόμα περισσότερη δύναμη», είχε δηλώσει ο Μαδούρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κόστος της δημοκρατίας; Ο Μαδούρο αποκαλύπτει ότι η απόπειρα δολοφονίας του κόστισε 20 εκατ. δολ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πολλούς γύρους κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, αφού ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της χώρας, Χουάν Γκουάιδο, αυτοανακηρύχθηκε παρανόμως μεταβατικός πρόεδρος, στα τέλη Ιανουαρίου.

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, κυρώσεις, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK