17:17 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Huawei ότι βοηθούν την κινεζική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε προϊόντα της, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Την προϋπόθεση για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ασφάλεια έθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας από τη Μόσχα να σταματήσει τις «αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές της στον κυβερνοχώρο».

Παράλληλα, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις συνομιλίες της Ρωσίας με την κινεζική τεχνολογική εταιρεία Huawei.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Huawei υπέγραψε συμφωνία ανάπτυξης 5G στη Ρωσία

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο» και για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να υποστηρίζουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. 

Η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται σε συνομιλίες για συνεργασία εν μέσω της πίεσης που ασκείται στον τεχνολογικό «κολοσσό» Huawei από τις ΗΠΑ. 

Μάλιστα, η Huawei, τον προηγούμενο μήνα, έκανε δοκιμές πάνω στο λειτουργικό σύστημα Aurora, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε προϊόντα της, αντί του Android της Google. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι ΗΠΑ χαλάρωνουν το «μπλόκο» στην Huawei, αλλά δεν την βγάζουν από τη «μαύρη λίστα»

Η Huawei έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες, ότι έχει διασυνδέσεις με την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei έχει αρνηθεί τις εν λόγω κατηγορίες.

Τον Μάιο, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου συμπεριέλαβε την Huawei σε «μαύρη λίστα», επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα σε βάρος της εταιρείας. Αυτό, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, η οποία συνοδεύεται από την ανταλλαγή δασμών. 

Tags:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κυβερνοασφάλεια, Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK