00:17 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρώτο παγοθραυστικό - ερευνητικό πλοίο της Κίνας αναμένεται να εγκατασταθεί στην Ανταρκτική αργότερα μέσα στο τρέχον έτος για να πραγματοποιήσει αποστολές.

Σύμφωνα με την China Daily, το Xuelong 2 ή το Snow Dragon 2 είναι το πρώτο παγοθραυστικό κινεζικής σχεδίασης, ένα πλοίο ειδικού σκοπού, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την πλοήγηση σε γεμάτα από πάγο ύδατα και για την παροχή προσβάσιμων υδάτινων οδών σε άλλα πλοία και σκάφη.

«Τα σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν το παγοθραυστικό διαφορετικό από τα άλλα σκάφη είναι η ενισχυμένη γάστρα του, μία ειδικά σχεδιασμένη πλώρη για την διάνοιξη περάσματος διαμέσου παγωμένων υδάτων και η ισχυρή πρόωση για αποτελεσματική πλοήγηση στον θαλάσσιο πάγο», εξηγεί το Marine Insight στην ιστοσελίδα του.

Μια τελετή για το Xuelong 2 πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ναυπηγείο Jiangnan στην Σαγκάη της Κίνας, σύμφωνα με αναφορές. Το πλοίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία μεταξύ της φινλανδικής εταιρείας Aker Arctic και του Ινστιτούτου Ναυτικών Μελετών της Κίνας στη Σαγκάη.

Το σκάφος, το οποίος έχει μήκος 122,5 μέτρα, πλάτος 22,3 μέτρα και εκτόπισμα σχεδόν 14.000 τόνων, θα μπορεί να διεξάγει γεωλογικά - βιολογικά πειράματα και έρευνες στις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, ανέφερε το UPI.

Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει ικανότητες να κινείται σπάζοντας τον πάγο προς δύο κατευθύνσεις και μπορεί να παραμείνει σε αποστολές για περίπου δύο μήνες.

Το κύτος του πλοίου είναι περίπου 50% παχύτερο από το αντίστοιχο κύτος ενός τυπικού πλοίου, ενώ περισσότεροι από 7.000 «ευφυείς» αισθητήρες προστέθηκαν στο πλοίο για να συλλέξουν πληροφορίες για ποικίλα δεδομένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μελλοντικών πλοίων.

«Το Xuelong 2 θα αποτελέσει σημαντική πλατφόρμα για την έρευνα της Κίνας στον τομέα του περιβάλλοντος και της επιστήμης στις πολικές περιοχές», δήλωσε ο Κιν Ουέιτζα, διευθυντής για την πολική έρευνα στην κρατική υπηρεσία Ωκεάνιας διαχείρισης της Κίνας.

Στην Αρκτική πολιτική της Κίνας, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο, το Πεκίνο γνωστοποίησε τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός «πολικού δρόμου του μεταξιού», επεκτείνοντας την πρωτοβουλία «Belt And Road Initiative» του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και διερευνώντας τις θαλάσσιες διαδρομές που διάνοιξε η κλιματική αλλαγή.

Tags:
Ανταρκτική, Αρκτική, σκάφος, πλοίο, παγοθραυστικό, Πεκίνο, Σι Τζινπίνγκ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK