23:31 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Sputnik

Δικαστήριο ενέκρινε την απαγόρευση του ιστότοπου Sputnik Λιθουανίας

© Sputnik / Konstantin Chalabov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Sputnik Λιθουανίας μετέδωσε ότι το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο του Βίλνιους ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Ραδιοτηλεόρασης να απαγορεύσει τον ιστότοπο.

«Το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο του Βίλνιους ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Ραδιοτηλεόρασης να μπλοκάρει το Sputnik Λιθουανίας» αναφέρεται.

Η Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης της Λιθουανίας είχε αποφασίσει να απαγορεύσει την πρόσβαση στον ιστότοπο του Sputnik Λιθουανίας λόγω φερόμενης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Τον Μάιο, ο αρχισυντάκτης του Sputnik Λιθουανίας Μαράτ Κασέμ είχε κρατηθεί για σύντομο διάστημα αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Βίλνιους καθώς όπως του είχε αναφερθεί θεωρούνταν «απειλή για την εθνική ασφάλεια», του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για πέντε χρόνια και απελάθηκε.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την πολιτική των χωρών της Βαλτικής που θέτουν εμπόδια στο έργο των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης.

Το Sputnik αποτελεί ένα σύγχρονο ειδησεογραφικό πρακτορείο το οποίο προσφέρει προϊόντα όπως ειδήσεις, ιστοσελίδες, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνικές εκπομπές, πολυμέσα αλλά και κέντρα τύπου.

Το πρακτορείο Sputnik ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Νοεμβρίου 2014 από τον ρωσικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Russia Today.

Σήμερα μεταδίδει ειδήσεις σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ανάμεσά τους, τα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, αραβικά, κινεζικά κ.α.

Tags:
ΜΜΕ, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Βίλνιους, δικαστήριο, απαγόρευση εισόδου, απαγόρευση, Λιθουανία, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK