12:19 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο παραιτηθείς πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ Κιμ Νταρόκ

Έρευνα της Scotland Yard για τη διαρροή των emails του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ

© AFP 2019 / PAUL MORIGI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την Παρασκευή, η Scotland Yard ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τη διαρροή των διπλωματικών εγγράφων του Κιμ Ντακόρ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσιγκτον.

Έρευνα για τη διαρροή του διπλωματικού τηλεγραφήματος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Βρετανού πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Κιμ Ντακόρ, ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με το BBC, ο βοηθός του επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Νέιλ Μπάσου, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ή ο υπεύθυνος, από τη στιγμή που η διαρροή επηρέασε αρνητικά τις βρετανικές διπλωματικές σχέσεις.

«Θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον το να δικαστούν ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, προηγήθηκε η επίσημη παραίτηση του Ντακόρ, ως απόρροια της έντονης κριτικής που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η τρέχουσα κατάσταση καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων μου» ανέφερε ο Βρετανός διπλωμάτης, στην επιστολή παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, το βρετανικό ταμπλόιντ «The Daily Mail» δημοσίευσε μία σειρά διπλωματικών εγγράφων, στα οποία ο Ντακόρ χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως «ακατάλληλο» και «ανασφαλή».

Όσον αφορά την αμερικανική κυβέρνηση, μάλιστα, ο Βρετανός διπλωμάτης φέρεται να επεσήμανε τα εξής: «Δεν πιστεύουμε αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση θα γίνει ουσιαστικά πιο φυσιολογική, λιγότερο δυσλειτουργική, λιγότερο απρόβλεπτη (...)».

Σχετικά:

Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ
Tags:
διαρροή, απόρρητο έγγραφο, διπλωματικό επεισόδιο, διπλωμάτες, διπλωματία, διπλωμάτης, Scotland Yard, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, πρέσβης, Κιμ Νταρόκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK