05:13 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χρήστες του Instagram συρρέουν για να δουν την εντυπωσιακή λίμνη με τα οινοπνευματί νερά που θυμίζει τροπικό θέρετρο, ωστόσο, βρίσκεται στην καρδιά της Σιβηρίας. Δυστυχώς, η βουτιά στα νερά της είναι απαγορευτική καθώς εκεί καταλήγει η τέφρα από το εργοστάσιο ηλεκτρισμού.

Το απίστευτα όμορφο χρώμα είναι προϊόν χημικής αντίδρασης, με ασβεστώδη άλατα και οξίδια διαφόρων μετάλλων να διαλύονται στο νερό. Είναι μάλλον κοινό θέαμα στους χώρους εναπόθεσης αποβλήτων των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με καφέ κάρβουνο.

Σύντομα οι φωτογραφίες της λίμνης έκαναν τον γύρω του Instagram, μόλις η φαινομενικά εξωτική λίμνη ανακαλύφθηκε μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Νοβοσιμπίρσκ με 1,5 εκατ. κατοίκους.

Οι bloggers μοιράζονται αρκετές φωτογραφίες, selfies και βίντεο από τις ακτές της αποκαλούμενης «Μαλδίβες της Σιβηρίας» τις τελευταίες εβδομάδες. Αναφέρονται σε αυτή ως «παραμυθένια τοποθεσία που πρέπει κάποιος να δει οπωσδήποτε, που γεμίζει την ψυχή σου» ενώ αναγνωρίζουν ότι μύριζε σαν σκόνη πλυντηρίου.

Κάποιοι την αποκαλούν επίσης «φονική λίμνη» και κάνουν λόγο για δηλητηριώδεις ατμούς, στεγνά φυτά και μπλε γλάρους. Η δεξαμενή συγκρίθηκε μάλιστα με το Τσερνόμπιλ στον απόηχο και της δημοφιλούς σειράς της HBO.

Το εργοστάσιο που δημιούργησε τη λίμνη για να καλύψει τις ανάγκες του δεν φαίνεται να χάρηκε ιδιαίτερα για όλη αυτή τη δημοσιότητα. Η διοίκηση αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στα social media προκειμένου να διαλύσει διάφορες φήμες, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να απομακρύνει τους ερασιτέχνες φωτογράφους.

Η εταιρεία παραγωγής ανέφερε ότι δεν υπάρχει ραδιενέργεια στην περιοχή όπως έχει αποδειχθεί από δύο ανεξάρτητα εργαστήρια. Το νερό επίσης δεν είναι δηλητηριώδες αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση μετά από επαφή εξαιτίας των μετάλλων.

Επίσης προειδοποιεί ότι η δεξαμενή έχει λασπώδη πυθμένα που θα μπορούσε να δυσκολέψει την έξοδο από τον νερό. Η τεχνητή λίμνη είναι αρκετά βαθιά, φτάνοντας έως και τα δύο μέτρα, κάτι που συμβάλλει στο μοναδικό της χρώμα.

«Προτείνουμε να μην πέσετε μέσα στον χώρο εναπόθεσης αποβλήτων προσπαθώντας να βγάλετε μία selfie. Αυτός είναι ο βασικότερος κίνδυνος».

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή τραυματισμούς, ενώ οι bloggers αναφέρουν ότι η προσέγγιση στη λίμνη έχει γίνει προβληματική εξαιτίας της προσπάθειας της διοίκησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στο σημείο. Ωστόσο, νέες φωτογραφίες με τα ίδια νερά στο φόντο εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Tags:
Σιβηρία, λίμνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK