06:55 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στους διαδηλωτές στη Γερμανία δεν επετράπη να είναι εντελώς γυμνοί κι έτσι κάποιοι επέλεξαν να φορέσουν ψεύτικο στήθος και χρωματιστά κοστούμια.

Αρκετοί ποδηλάτες, κάποιοι ημίγυμνοι, κατέκλυσαν τους δρόμους της Κολωνίας στο πλαίσιο της διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας (Naked Nike Ride).

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσε περισσότερους από 70 διαδηλωτές με τα ποδήλατά τους, σύμφωνα με το δίκτυο WDR με έδρα την Κολωνία.

​Παρά το όνομά της, η γερμανική εκδοχή της ποδηλατοδρομίας ήταν πιο σεμνή από τις αντίστοιχες σε άλλες χώρες, καθώς οι τοπικοί νόμοι απαγορεύουν τον γυμνισμό σε δημόσιους χώρους, εκτός από συγκεκριμένες περιοχές σε πάρκα και παραλίες.

​Η αστυνομία προειδοποίησε ότι οι γυμνοί ποδηλάτες θα αναφέρονται και μπορεί να τους επιβληθεί και πρόστιμο, έτσι εκείνοι προτίμησαν αστεία κοστούμια ή ένα σκέτο κοντό σορτς.

​Οι δρόμοι έκλεισαν για λίγη ώρα καθώς οι ποδηλάτες παρήλαυναν στο κέντρο της Κολωνίας και στην παλιά πόλη.

Ο συνδιοργανωτής Κρίστιαν Στούντζ δήλωσε ότι η ομάδα διεκδικεί ποδηλατόδρομους και ζητά από τα μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία να εξοπλιστούν με συστήματα που εμποδίζουν τα ατυχήματα με ποδήλατα.

​Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2003 ως αντί-διαμαρτυρία και από τότε κερδίζει την προσοχή παγκοσμίως. Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας καλύπτουν όλο το έτος και σε αυτές συμμετέχουν 70 πόλεις από 20 χώρες.

Tags:
Γερμανία, Κολωνία, ημίγυμνοι, γυμνοί, γυμνός, γυμνή, ποδηλασία, ποδήλατο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK