19:18 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως εξηγεί η ίδια η κοπέλα, η απόφαση να παντρευτεί τον ξάδερφό της της επιβλήθηκε από την οικογένειά της όταν πήγαν διακοπές όλοι μαζί στο Πακιστάν κι ενώ ήταν 17 ετών.

Η 30χρονη Βρετανίδα Νίλα Καν που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκωτία αποκάλυψε πρόσφατα πώς πριν περίπου 13 χρόνια πιέστηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της στο Πακιστάν καθώς η οικογένειά της πίστευε ότι έβγαινε «εκτός ελέγχου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC Σκωτίας, η μουσουλμάνα Νίλα αποκάλυψε ότι παρότι γνώριζε από νεαρή ηλικία ότι την είχαν «υποσχεθεί» για γάμο με τον ξάδερφό της, αισθάνθηκε έκπληξη όταν η οικογένειά της προχώρησε με αυτό το σχέδιο καθώς «τρελάθηκαν» στο ενδεχόμενο να γίνει «πολύ δυτική».

«Πιστεύουν ότι σε προστατεύουν. Γι’ αυτούς το εκτός ελέγχου είναι γίνεσαι δυτικός. Το να έχεις τη δική σου φωνή, να εκφράζεσαι, να ντύνεσαι διαφορετικά, να θέλεις περισσότερα από τη ζωή, να μην θέλεις να παντρευτείς τον ξάδερφό σου» αναφέρει.

Όπως εξήγησε, τα πράγματα εξελίχθηκαν όταν ήταν 17 και πήγε στο Πακιστάν με τους γονείς της για διακοπές. Εκεί ξύπνησε μία ημέρα και βρέθηκε αντιμέτωπη με όλη την οικογένειά της στο δωμάτιό της, να της λένε ότι είχε «αμαρτήσει» και είχε «ντροπιάσει την οικογένεια» και ο μόνος τρόπος να βγει από αυτή τη θέση ήταν να παντρευτεί τον ξάδερφό της.

«Συνέχιζα να λέω όχι, από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Και εκείνοι επέμεναν. Και τότε υπέκυψα, μόνο για να τους κάνω να σταματήσουν. Από τότε, είναι σαν να έφυγε η ψυχή από το σώμα γιατί μουδιάζεις τόσο πολύ. Γιατί δεν έχεις καμία απολύτως δύναμη ή έλεγχο του τι συμβαίνει» αποκάλυψε.

Μετά τον γάμο, η Νίλα έμεινε στο Πακιστάν για πέντε εβδομάδες πριν επιστρέψει στην Σκωτία όπου σταμάτησε να το σκάει από το σπίτι δύο μήνες μετά, έχοντας περάσει περίπου έναν χρόνο μακριά από την οικογένειά της, για να επιστρέψει στους γονείς της και να απαιτήσει άδεια για διαζύγιο.

Σύμφωνα με τη Νίλα, χρειάστηκαν μερικά χρόνια για να το αποφασίσουν οι γονείς της, αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην απαίτηση καθώς η οικογένειά της είχε «βάλει την αγάπη πάνω από τη θρησκεία» και «είχε ξεπεράσει τη δύσκολη εποχή».

Στη συνέχεια, η Νίλα έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να σπουδασει σε πανεπιστήμιο και όπως λέει «έγινε ανεξάρτητη μουσουλμάνα από τότε».

Σχετικά:

Η μουσουλμάνα που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο ομορφιάς στη Βρετανία φορώντας μαντίλα
Tags:
γάμος, Πακιστάν, Σκωτία, Βρετανία, μουσουλμάνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK