23:14 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ακατάλληλο περιεχόμενο

Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών εκτοξεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει ένα «αόρατο» περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις της είναι πολύ σοβαρότερες, για αυτό προτείνουν να κρατήσουμε μακριά τα χέρια μας από τα λάπτοπ αν δεν θέλουμε να «εγκληματίσουμε» σε βάρος του κλίματος.

Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών αντιστοιχεί στο 4% όλων των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που συνδέονται με τις ψηφιακές τεχνολογίες, αναφέρει νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το Γαλλικό think-tank «The Shift Project».

Σύμφωνα με τη μελέτη η πορνογραφία αντιπροσωπεύει το 27% όλων των βίντεο που προβάλλονται στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, τα on line βίντεο -μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές ψυχαγωγίας-  λέγεται ότι αντιστοιχούν στο 60% της της παγκόσμιας κυκλοφορίας δεδομένων, με βάση τις εκτιμήσεις του 2018.

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο είναι υπεύθυνα για την εκπομπή 300 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο (ως αποτέλεσμα από την κατανάλωση ενέργειας), με την πορνογραφία να «παράγει» 100 εκατομμύρια τόνους, σχεδόν δηλαδή όσους το Κουβέιτ και το Βέλγιο.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες υπολογίζεται ότι καταναλώνουν 9% επιπλέον ενέργεια κάθε χρόνο, αλλά η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με την ταχύτατη διάδοση των βίντεο υψηλής ανάλυσης, λένε οι ειδικοί. 

Tags:
διοξείδιο του άνθρακα, ερωτικές ταινίες, πορνογραφία, διαδίκτυο, ίντερνετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK