23:10 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Ρώσος αξιωματούχος: Παραδόσεις S-400 θα γίνουν και σε άλλες χώρες, όχι μόνο την Τουρκία

© Φωτογραφία : Department of information support of the Baltic region
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Σάββατο η Τουρκία παρέλαβε τη δεύτερη παρτίδα με τμήματα των ρωσικών S-400, ενώ η παραδόσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή. Η αντίδραση των ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα παραδώσει τα συστήματα S-400 όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής στο άμεσο μέλλον, ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής της Δούμα για τις εξωτερικές σχέσεις Λέονιντ Σλούτσκι, σε συνέντευξή του στο RT.

«Η Τουρκία ο πρόδρομος αυτής της συνεργασίας. Η περιοχή θα έχει σίγουρα S-400 και αρκετά άλλα προηγμένα αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία. Θα συνεργαστούμε στενά και το βάθος αυτής της συνεργασίας είναι αρκετά μεγάλο. Είμαι σίγουρος ότι θα εντείνουμε με όλους τους τρόπους αυτή τη συνεργασία. Υπάρχουν πολύ σημαντικές χώρες που επίσης δηλώνουν πως χρειάζονται τέτοιο αμυντικό σύστημα και οι ανάγκες τους θα ικανοποιηθούν» πρόσθεσε.

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα δύο φορτία των S-400 την Παρασκευή. Παρότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα μέχρι στιγμής, κάποιοι Γερουσιαστές έχουν ήδη καταδικάσει την αγορά της Τουρκίας και απαιτούν κυρώσεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ την Παρασκευή αλλά ανέβαλε την επίσημη ανακοίνωση, παρότι πριν τη συνομιλία είχε πει ότι η θέση της Ουάσιγκτον στο ζήτημα των S-400 δεν έχει αλλάξει. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ακάρ ανέφερε ότι ήταν ζωτικής σημασίας για την Τουρκία η απόκτηση των S-400 καθώς παραμένει υπό σοβαρή απειλή από αέρος.

Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν τη συμφωνία για την παράδοση των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επέκριναν σφοδρά τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, ισχυριζόμενες ότι το σύστημα S-400 ήταν ασύμβατο με τα συστήματα αεράμυνας του NATO. Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το σύστημα δεν αποτελεί απειλή για τη συμμαχία.

Tags:
αεράμυνα, αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK