00:38 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σοσιαλιστές και Podemos στην Ισπανία οδηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους ξανά σε αδιέξοδο ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες του με τους Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης απέτυχαν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τερματίστηκαν οι συνομιλίες μιλώντας στο ραδιόφωνο Cadena Ser, σχολιάζοντας πως μια θετική ψήφος των Podemos θα ήταν υποκριτική.

Οι Σοσιαλιστές του Σάντσεθ κέρδισαν τις εκλογές του Απριλίου, αλλά δεν πέτυχαν απόλυτη πλειοψηφία και στράφηκαν προς τους Podemos για υποστήριξη.

Η αριστερά υποστήριξε ότι θα συμμετείχε σε έναν συνασπισμό αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε την ψήφο του κόμματος για μια τέτοια κίνηση το οποίο απέρριψε το ενδεχόμενο.

Το ισπανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη Τρίτη για το αν θα υποστηρίξει τον Σάντσεθ ως πρωθυπουργό σε μια ψηφοφορία που θα μπορούσε να θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης,

Αν αποτύχει να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία σε δύο ημέρες, και θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία για να σχηματίσει μια μειοψηφική κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ κέρδισε 123 έδρες τον Απρίλιο, αλλά απείχε πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των 350 εδρών.

Tags:
Ισπανία, συνασπισμός, συγκυβέρνηση, Podemos, Πέδρο Σάντσεθ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK