06:28 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Κοινοτικός αξιωματούχος

Η ΕΕ ανανέωσε τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγκγιάνγκ, η ΕΕ αποφάσισε να ανανέωσει τις κυρώσεις κατά διαφόρων ατόμων και οντοτήτων από την Βόρεια Κορέα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας ως απάντηση στα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της τελευταίας, ανέφερε δήλωση του αμερικανικού συμβουλίου. Επί του παρόντος, τουλάχιστον 57 άτομα και 9 φορείς υπόκεινται στις νεοεπιβληθείσες κυρώσεις της ΕΕ στην Βόρεια Κορέα.

«Το Συμβούλιο [της Ευρωπαϊκής Ένωσης] επανεξέτασε τον αυτόνομο κατάλογο των ατόμων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του καθεστώτος κυρώσεων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) και επιβεβαίωσε τις ισχύουσες κυρώσεις, οι οποίες συνίστανται σε απαγόρευση ταξιδιών και σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, στα απαριθμούμενα άτομα και οντότητες », τόνισε η δήλωση του συμβουλίου, που κυκλοφόρησε αργά τη Δευτέρα.

Οι στοχοθετημένες οντότητες και άτομα συνεισφέρουν στα «προγράμματα πυρηνικών όπλων, βαλλιστικών πυραύλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής» ή θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, σύμφωνα με τη δήλωση.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα από το 2018 ασχολούνται με διπλωματικές προσπάθειες για να πείσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που διαχωρίζει τις δύο Κορέες και πραγματοποίησαν μια ολονύκτια συνάντηση στη νότιοκορεατική πλευρά της ζώνης. Ο Τραμπ πέρασε για λίγο τη γραμμή οριοθέτησης και εισήλθε στο βορειοκορεατικό έδαφος, αποτελώντας έτσι τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που πράττει κάτι ανάλογο.

Tags:
κυρώσεις, Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK