05:46 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο

Νέες συνομιλίες αντιπροσωπειών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στα Μπαρμπάντος

© AP Photo / Rodrigo Abd
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, επιβεβαίωσαν την συμμετοχή της αντιπροσωπείας του στο νέο γύρο συνομιλιών στα Μπαρμπάντος.

Ο υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ ανακοίνωσε την Δευτέρα την άφιξη της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στα Μπαρμπάντος προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση της χώρας.

«Έχουμε φθάσει στα Μπαρμπάντος για να συνεχίσουμε τον ειρηνευτικό διάλογο. Μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο ελπίζουμε ότι όλοι θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε έναν ειρηνικό μηχανισμό επίλυσης των διαφορών και να σταματήσουμε την επιθετικότητα εναντίον του λαού μας», γράφει ο Ροντρίγκεζ στο Twitter.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κυβερνητική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρέασα καθώς και τον κ. Έκτορ Ροντρίγκεζ, τον κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα.

Στις 12 Ιουλίου, ο Ροντρίγκεζ ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και η αντιπολίτευση συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε ένα μόνιμο ειρηνευτικό διάλογο, ως αποτέλεσμα των τριήμερων συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στα Μπαρμπάντος την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Από τον Ιανουάριο, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Χουάν Γκουάιδο εξελέγη επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης, την οποία όλα τα άλλα κυβερνητικά παραρτήματα αρνούνταν να αναγνωρίσουν από το 2016.

Στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας. Ο Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη προεδρική θητεία του στις 10 Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου, των οποίων μέρος της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσινγκτον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γκουάιδο: Αντιπολίτευση και κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στα Μπαρμπάντος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

 

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)
Tags:
Χόρχε Αρέασα, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνομιλίες, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK