18:11 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνέχεια στις συγκρούσεις στην χώρα της Μέσης Ανατολής. Για ακόμη μία φορά, το Ρωσικό Κέντρο για την συμφιλίωση στη Συρία ανέφερε την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός σε δύο επαρχίες.

Μαχητές επιτέθηκαν στις συριακές επαρχίες του Χαλεπίου και της Λαττάκειας παρά το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη χώρα, δήλωσε το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης των αντιτιθέμενων πλευρών στη Συρία.

«Παρά το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός που θεσπίστηκε σε ολόκληρη τη χώρα, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις παραβίασης του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός από παράνομους ένοπλους σχηματισμούς στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Την προηγούμενη ημέρα, τρομοκράτες επιτέθηκαν στον Μουαακατάλ στην επαρχία Λαττάκεια, καθώς και στο Νέο Χαλέπι στην επαρχία Χαλεπίου», ανέφερε η δήλωση αργά τη Δευτέρα.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου για οκτώ χρόνια, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να αγωνίζονται εναντίον πολυάριθμων ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων. Η σύγκρουση στη χώρα έχει οδηγήσει πάνω από πέντε εκατ. ανθρώπους να ζητήσουν καταφύγιο εκτός χώρας και πάνω από έξι εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένους. Πάνω από 13 εκατ. Σύριοι, σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαχητές παραβίασαν την εκεχειρία και βομβάρδισαν πόλη στην επαρχία Χάμα της Συρίας

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία. Η Ρωσία εκτελεί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε τακτική βάση και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

Tags:
Ιράν, Χαλέπι, Λαττάκεια, Τουρκία, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK