05:37 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Τεχεράνη: Η κατάσχεση του τάνκερ δε θα μείνει αναπάντητη

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει ανάλογα στην πρόσφατη κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ από τις βρετανικές αρχές στο Γιβραλτάρ.

Δεν θα αφήσει αναπάντητη την κατάσχεση στο Γιβραλτάρ του ιρανικού τάνκερ ξεκαθάρισε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η κακιά Βρετανία διέπραξε πειρατεία και έκλεψε το πλοίο μας (...) και έδωσε μια νομική κάλυψη. Το Ιράν και όσοι πιστεύουν στη διακυβέρνησή μας δεν θα αφήσουν αναπάντητες τέτοιες κακές πράξεις», δήλωσε ο Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια συνάντησης με κληρικούς.

Επίσης ο Χαμενεΐ σχολίασε την προσπάθεια της Τεχεράνης να περιορίσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη για τα πυρηνικά.

«Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, η Ευρώπη προχώρησε σε 11 δεσμεύσεις, από τις οποίες δεν τήρησε καμία. Παραμείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας ακόμη και πέρα από αυτές. Τώρα που έχουμε αρχίσει να περιορίζουμε τις δεσμεύσεις μας, αντιτίθενται. Πόσο αυθάδεις! Δεν συμμορφωθήκατε με τις δεσμεύσεις σας!», επεσήμανε ο ηγέτης του Ιράν.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Ζαβάντ Ζαρίφ, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η κατάσχεση του τάνκερ ισοδυναμεί με «πειρατεία» και «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Τον περασμένο μήνα οι βρετανικές αρχές κατέσχεσαν ένα ιρανικό τάνκερ στο Γιβραλτάρ με την κατηγορία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία.

Tags:
κατάσχεση, Γιβραλτάρ, Τεχεράνη, τάνκερ, πετρελαιοφόρο, Ιράν, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK