18:39 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Ουκρανία αποκάλυψε πως η πλειοψηφία του πληθυσμού πιστεύει ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα.

Περισσότεροι από το 35% των Ουκρανών πολιτών αναμένουν ότι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση στη χώρα, ενώ πάνω από το 50% τον βλέπει ως ισχυρό ηγέτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που εξέδωσε το Ουκρανικό Ινστιτούτο Εκλογικών Αναλύσεων και Προβλέψεων την Τρίτη.

Η έρευνα έδειξε ότι το 35,5% των Ουκρανών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία δήλωσαν ότι είχαν «μεγάλες προσδοκίες» όσον αφορά την ικανότητα του Ζελένσκι να φέρει θετικές αλλαγές, ενώ το 15% δήλωσαν ότι είχαν «αδύναμες προσδοκίες».

Εν τω μεταξύ, το 51,5% περιέγραψε τον Ζελένσκι ως «ισχυρό ηγέτη, ο οποίος μπορεί να ενοποιήσει το έθνος και να αλλάξει δραματικά την κατάσταση στη χώρα». Την ίδια στιγμή, το 21% τον περιγράφει ως ένα «αδύναμο πολιτικό».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 8 Ιουλίου και 15 Ιουλίου σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εκτός από εκείνες στην ανατολική περιοχή του Ντόνμπας που δεν ελέγχονται από τις αρχές του Κιέβου. Συνολικά 2.004 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Tags:
έρευνα, πολίτες, δημοσκόπηση, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK