21:26 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η πόλη Ράκα στη Συρία

Ένοπλοι επιτέθηκαν στην Λαττάκεια της Συρίας

© AP Photo / Hussein Malla
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ακόμη μία ημέρα, το Ρωσικό Κέντρο για την συμφιλίωση των αντιτιθέμενων πλευρών στη Συρία ανέφερε την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία της Λαττάκειας.

Ένοπλοι επιτέθηκαν στη συριακή επαρχία Λαττάκεια παρά το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στη χώρα, δήλωσε το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιτιθέμενων πλευρών στη Συρία.

«Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις παραβίασης του καθεστώτος από παράνομους ένοπλους σχηματισμούς στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης της Ιντλίμπ. «Την προηγούμενη ημέρα, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε ένα οικισμό στην επαρχία Λαττάκεια», ανέφερε το Κέντρο αργά την Τρίτη.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να μάχονται εναντίον πολυάριθμων ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόπειρα επίθεσης με drones σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία

Ο πόλεμος έχει οδηγήσει πάνω από πέντε εκατ. ανθρώπους να ζητήσουν καταφύγιο εκτός χώρας και πάνω από έξι εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένους. Πάνω από 13 εκατ. Σύριοι, σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία. Η Ρωσία εκτελεί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε τακτική βάση και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK