09:51 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Εκκλησία στην Βραζιλία

Δεν τον ήθελε: Γυναίκα επιτέθηκε στον πιο γνωστό αντί-ομοφυλόφιλο ιερέα της Βραζιλίας - Βίντεο

© AP Photo / Leo Correa
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια μίας λειτουργίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 14 Ιουλίου, μια γυναίκα έριξε εκτός σκηνής τον πατέρα Μαρσέλο Ρόσι, έναν ιερέα που ασκεί συχνά ιδιαίτερα αρνητική κριτική στους ομοφυλόφιλους.

Ο Ρόσι έχει κάνει πολλές δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων σε όλη την καριέρα του. Τον Νοέμβριο του 1998, είπε ότι «πολλές ιδέες θα αλλάξουν την ημέρα που η ομοφυλοφιλία θα αποδειχθεί ότι είναι μια ασθένεια».

Σε συνέντευξή του το 2014, είπε ότι «το υποτιθέμενο φύλο μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας προκαλεί πόνο, αν κάτι προκαλεί πόνο, δεν μπορεί να είναι καλό». Έχει επίσης αντιταχθεί στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.

Η συγκλονιστική επίθεση εκτυλίχθηκε ενώπιον ενός κοινού 50.000 ατόμων και ενός μεγάλου αριθμού τηλεθεατών. Ο ιερέας όμως προφανώς δεν είχε τραυματιστεί και επέστρεψε στη σκηνή λίγα λεπτά αργότερα - ο Ρόσι, ο οποίος είναι επίσης ένας πολυγραφότατος συγγραφέας και συνθέτης εκκλησιαστικής μουσικής με πάνω από 11 εκατ. πωλήσεις στη Λατινική Αμερική και ραδιοφωνική εκπομπή με πάνω από 3 εκατ. ακροατές στην Βραζιλία, αρνήθηκε να προχωρήσει σε μήνυση.

Η ανώνυμη γυναίκα έφτασε στην λειτουργία με τον τριών χρόνων γιο της και κατά περίεργο τρόπο κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια για να επιτεθεί στο Ρόσι. Ισχυρίζεται ότι έχει διπολική διαταραχή και έχει προσφέρει αποκλίνουσες ερμηνείες σχετικά με τις προθέσεις της.

«Είπε ότι ήθελε να έρθει να του μιλήσει και φοβήθηκε τη στιγμή που είδε τους φρουρούς ασφαλείας να τρέχουν μετά από αυτήν. Είναι η εκδοχή της, αλλά όποιος βλέπει τις εικόνες βλέπει ότι δεν υπάρχουν [φύλακες ασφαλείας]. Λέει ότι φοβήθηκε και τον έσπρωξε επειδή φοβήθηκε, έχασε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε καμία πρόθεση [να τον βλάψει], απλώς ήθελε να μιλήσει μαζί του», ανέφεραν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Tags:
ομοφυλοφιλία, ομοφυλόφιλος, επίθεση, βίντεο, ιερέας, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK