06:10 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα

ΥΠΕΞ Βενεζουέλας: Ο Μαδούρο σκοπεύει να επισκεφθεί τη Ρωσία για την υπογραφή νέων συμφωνιών

© AFP 2019 / Johannes Eisele
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)
0 10
Βρείτε μας

Μία πιθανή μελλοντική επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο, με σκοπό τη συνομολόγηση νέων συμφωνιών αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σκοπεύει να επισκεφθεί τη Ρωσία σε κάποιο χρονικό σημείο φέτος για να συνάψει νέες συμφωνίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η Ρωσία είναι πολύ σημαντική για εμάς και βεβαίως θα λαμβάνουμε αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και θα στέλνουμε αντιπροσωπείες στη Ρωσία και, σε κάποιο σημείο, είμαι βέβαιος ότι φέτος ο πρόεδρος Μαδούρο θα μεταβεί στην Μόσχα και να υπογράψει νέες συμφωνίες με τη ρωσική κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα», δήλωσε ο Αρεάσα την Τετάρτη.

Ο κ. Αρεάσα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διατηρεί επαφές σε όλα τα επίπεδα με τη ρωσική κυβέρνηση λόγω των άριστων διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς.

«Υπάρχουν πάντα πολλά θέματα για να συζητήσουμε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν – έναν από τους κύριους συμμάχους και εταίρους μας σε πολλούς τομείς ... έτσι πρέπει να είμαστε πάντα σε επαφή, [και] είμαστε σε επαφή σε όλα τα επίπεδα της διπλωματίας στη Ρωσία και ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο, για όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Γκουάιδο

Η Βενεζουέλα βιώνει μια μεγάλη πολιτική κρίση που εντάθηκε τον Ιανουάριο όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουαϊδό, μαζί με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Από την πλευρά τους, η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν εκφράσει ρητά την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο.

 

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)
Tags:
Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Χόρχε Αρεάσα, Χουάν Γκουάιδο, Νίκολας Μαδούρο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK