07:08 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Τα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό

Επιπλέον 1000 Αμερικανοί στρατιώτες στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

© AP Photo / Dario Lopez-Mills
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από ένα εκατ. άνθρωποι από την Κεντρική και Νότια Αμερική αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα των ΗΠΑ ως παράνομοι μετανάστες φέτος.

Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Σπένσερ ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας να παράσχει επιπλέον 1.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό για να βοηθήσουν σε καθήκοντα φύλαξης, δήλωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

«Ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Σπένσερ ενέκρινε την Τρίτη το αίτημα της 3ης Ιουλίου 2019 του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την χρηματοδότηση μέχρι 1.000 μελών του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς του Τέξας με τη συγκατάθεση και υπό την εντολή του κυβερνήτη [Γκρεγκ] Άμποτ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, για να στηρίξει την προσπάθεια της CBP για την προστασία των νότιων χερσαίων συνόρων των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Περίπου 750 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα βοηθήσουν την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία με επιχειρησιακή, και διοικητική στήριξη σε εγκαταστάσεις ενηλίκων μεταναστών στις πόλεις Ντόνα και Τορνίλο του Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων με το Μεξικό

Άλλοι 250 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα βοηθήσουν στην παροχή υποστήριξης σε ορισμένα λιμάνια εισόδου και αεροδρόμια στο Τέξας, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και να βελτιωθεί η ροή της εμπορικής κυκλοφορίας.

Επιπλέον, η ανακοίνωση ανέφερε ότι περίπου 1.100 πρόσθετοι στρατιώτες θα τοποθετηθούν στα σύνορα τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη στους άνδρες της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων σε επιχειρήσεις ασφάλειας των συνόρων.

Tags:
Μεξικό, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετανάστες, μετανάστευση, μεταναστευτικό, λαθρομετανάστευση, διακίνηση μεταναστών, παράνομη μετανάστευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK