10:30 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Το βρετανικό τάνκερ Stena Impero

Το Ιράν καλεί το βρετανικό τάνκερ να αλλάξει πορεία πριν κατασχεθεί σε φερόμενη ηχητική καταγραφή

© AFP 2019 / TASNIM NEWS / AFP
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε ηχητικό απόσπασμα που φέρεται να προέρχεται από ραδιοεπικοινωνίες, Φρουρός της Επανάστασης του Ιράν ακούγεται να καλεί το βρετανικό τάνκερ Stena Impero να αλλάξει την πορεία του.

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα σύντομο απόσπασμα ραδιομεταδόσεων που εστάλησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και από τη βρετανική φρεγάτα HMS Montrose προς το δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε την Παρασκευή το Ιράν.

Το επίμαχο ηχητικό δημοσιοποίησε η εταιρεία Dryad Global που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ραδιομετάδοση φαίνεται να ξεκινά με έναν από τους Φρουρούς της Επανάστασης να συμβουλεύει το πλήρωμα του τάνκερ ότι θα είναι ασφαλείς εάν υπακούσουν στις εντολές που θα τους δοθούν, ενώ στη συνέχεια καλεί το δεξαμενόπλοιο να αλλάξει την πορεία του «άμεσα», δίνοντας τις σχετικές συντεταγμένες.

​Στη συνέχεια, ακούγεται το μήνυμα από τη φρεγάτα HMS Montrose, η οποία δηλώνεται ως το «βρετανικό πολεμικό πλοίο Foxtrot 236».

«Επαναλαμβάνω ότι, καθώς διεξάγετε διέλευση σε αναγνωρισμένο διεθνές Στενό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η διέλευσή σας δεν μπορεί να παρακωλυθεί, παρεμποδιστεί, φραχθεί ή εμποδιστεί. Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι διεξάγετε διέλευση σε αναγνωρισμένο διεθνές Στενό», ανέφερε το μήνυμα .

Το βρετανικό τάνκερ Stena Impero κατασχέθηκε από το ιρανικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης καθώς το πλοίο κατευθυνόταν στα Στενά του Ορμούζ.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε αφότου το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και οι αρχές του Γιβραλτάρ κατάσχεσαν στις 4 Ιουλίου ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο με την υποψήφια ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

Tags:
Στενά του Ορμούζ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιράν, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK