01:53 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έγινε περίγελος των χρηστών των κοινωνικών δικτύων για την αναλογία που επιχείρησε να κάνει μεταξύ της πίτσας με ανανά και της δήθεν «ρωσικής ανάμειξης».

Το Γραφείο Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) εξέδωσε ένα περίεργο προειδοποιητικό φυλλάδιο για τις φερόμενες προσπάθειες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών να «διαιρέσουν τους Αμερικανούς» χρησιμοποιώντας το παράδειγμα διαφωνιών για τις προτιμήσεις στα υλικά… πίτσας!

Το φυλλάδιο χρησιμοποιεί το «επιχείρημα» σχετικά με το εάν ο ανανάς μπορεί να τοποθετηθεί σε πίτσα, προειδοποιώντας ότι θεωρτικά, Ρώσοι κατάσκοποι μπορεί να δημιουργήσουν και να αλλάξουν το όνομα σε ψεύτικους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα για να «ενισχύσουν και να διαστρεβλώσουν» την «υγιή συζήτηση» μεταξύ των Αμερικανών «με κακές πληροφορίες και καθιστώντας τις θέσεις μας πιο ακραίες επιλέγοντας μάχες ή κάνοντας διαδικτυακό ‘trolling’».

Το επόμενα βήμα, σύμφωνα με το Γραφείο, είναι αυτά τα επιχειρήματα να «χτυπήσουν» τα κυρίαρχα ΜΜΕ και κατόπιν να μεταφερθούν «στον πραγματικό κόσμο» με τη μορφή διαδηλώσεων οργανωμένων ή χρηματοδοτούμενων από «πράκτορες του Κρεμλίνου… για να προωθήσουν περαιτέρω τις διαιρέσεις».

​Η παρομοίωση του DHS, ωστόσο, δεν βρήκε ευήκοα ώτα στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που συνέκριναν την ιστορία με δημοσίευμα του «The Onion» (κάτι σαν το ελληνικό «Κουλούρι») και κατηγόρησαν την υπηρεσία ότι σπαταλά χρήματα των φορολογουμένων σε ανόητα φυλλάδια αντί να επικεντρωθεί σε πραγματικά προβλήματα.

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την πίτσα για να καταστρέψει την Αμερική», έγραψε χιουμοριστικά χρήστης του Twitter.

​«Τι συμβαίνει όταν ένας οργανισμός είναι ταυτόχρονα υπερ-χρηματοδοτούμενος και υπο-στελεχωμένος ως προς την ικανότητα;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης, ενώ άλλος παρατήρησε ότι υπάρχουν «2 με 10 παράνομοι ψηφοφόροι και το DHS ασχολείται σοβαρά με πίτσες με ανανά και πώς επηρεάζουν τις εκλογές μας. Και το ABC το μετέδωσε σοβαρά».

​Ακόμη, όμως, κι όσοι εμφανώς πιστεύουν σε μια «ρωσικά ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης» εμφανίστηκαν μπερδεμένοι με την επίμαχη καμπάνια, χαρακτηρίζοντάς τη «ασόβαρη», ενώ δεν έλειψαν και οι θεωρίες συνωμοσίας ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος Τραμπ να «προσπαθούσε να κάνει τη ρωσική ανάμειξη να μη φαίνεται μόνο ασήμαντη, αλλά ενδεχομένως και διασκεδαστική»!

Στο διαδικτυακό πάρτι συμμετείχαν και Ευρωπαίοι. «Το γερμανικό έθνος διαιρείται με το ερώτημα εάν η Νουτέλα μπορεί να καταναλωθεί με βούτυρο. Τώρα ξέρω: Οι Ρώσοι θέλουν να διαιρέσουν το έθνος μας εξαιτίας αυτού του ερωτήματος», παρατήρησε ένας χρήσης του Twitter.

Tags:
πίτσα, υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK