14:13 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης προκάλεσε η αποκάλυψη μέσω επίσημου κυβερνητικού εγγράφου, της ύπαρξης απόρρητων επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ πάνω από την Ουάσινγκτον.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε πρόσφατα σε αίτημα προσαρμογής του προϋπολογισμού ότι στελέχη του Στρατού των ΗΠΑ διεξάγουν μυστικές αποστολές με ελικόπτερα πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας, Ουάσινγκτον.

Στο σχετικό έγγραφο, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η «απόρρητη πτήση», απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,55 εκατ. δολαρίων για την κάλυψη των δαπανών συντήρησης των ελικοπτέρων, των πληρωμάτων, καθώς και της γενικότερης υποστήριξης, ανέφερε το Bloomberg.

«Χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, ο Στρατός δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει αυτήν την απόρρητη αποστολή», αναφέρει το αίτημα του Πενταγώνου. «Οι στρατιώτες από την μονάδα επιθετικών ελικοπτέρων και από τις μονάδες συντήρησης αεροσκαφών θα υποστηρίξουν την αποστολή των 10 ελικοπτέρων [Sikorsky] UH-60 [Black Hawks] και τις ανάγκες συντήρησης για τέσσερις μήνες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Στρατού, Ουέιν Χολ, δήλωσε στο Bloomberg ότι η διάρκεια της αποστολής είναι απροσδιόριστη.

Τα απαιτούμενα κεφάλαια θα κατευθυνθούν επίσης στην αεροπορική βάση Davison της Εθνικής Φρουράς της Βιρτζίνια για την κάλυψη των αναγκών μιας «εξειδικευμένης μονάδας ευαίσθητών πληροφοριών», σύμφωνα με το Bloomberg.

Tags:
Ουάσινγκτον, Πεντάγωνο, ΗΠΑ, ελικόπτερα, ελικόπτερο, αποστολή, απόρρητο έγγραφο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK