ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας υποστήριξαν νωρίτερα ότι ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τα σύνορα του νοτιοκορεατικού εναέριου χώρου δύο φορές πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 δεν αποκλίνουν από τα σχέδια πτήσης τους και συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανόνες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Τα αεροσκάφη κινούνταν σε απόσταση άνω των 25 χιλιομέτρων από τα νησιά Ντόκντο (Τακεσίμα) και δεν παραβίαζαν τον νοτιοκορεατικό εναέριο χώρο» υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως τόνισε, δύο μαχητικά F-16 της Νότιας Κορέας διεξήγαγαν «μη επαγγελματικούς» ελιγμούς, διασχίζοντας την πορεία ρωσικών βομβαρδιστικών και δημιουργώντας απειλή για την ασφάλειά τους.

Τα μαχητικά της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυρά χωρίς προειδοποίηση στα ρωσικά αεροσκάφη, πρόσθεσε υπουργείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που πιλότοι της Νότιας Κορέας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν ρωσικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τα «ουδέτερα ύδατα της θάλασσας της Ιαπωνίας», αναφερόμενο στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας της Νότιας Κορέας η οποία έχει καθοριστεί από τη Σεούλ.

«Αυτές οι ζώνες δεν προβλέπονται από τους διεθνείς κανόνες και δεν αναγνωρίζονται από τη Ρωσία, η οποία έκανε αναφορά επανειλημμένα στην πλευρά της Νότιας Κορέας μέσω διαφόρων καναλιών» υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι πιλότοι της Νότιας Κορέας δεν ήρθαν σε επαφή με τα πληρώματα των αεροσκαφών Tu-95MS.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σεούλ δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητική βολή σε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο κατά τη Σεούλ είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της χώρας.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας δύο φορές.

Σχετικά:

ΥΠΕΞ Ν. Κορέας: Προειδοποιητικές βολές κατά ρωσικού μαχητικού μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου
Tags:
βομβαρδιστικά, βομβαρδιστικό, στρατηγικό βομβαρδιστικό, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, Νότια Κορέα, Tu-95, F-16, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK