14:40 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επέμβασης αποτελούσε μέρος των σχεδιασμών του Λευκού Οίκου.

Η Λατινική Αμερική δεν θα συμπαρατασσόταν ποτέ με τις ΗΠΑ για την διεξαγωγή μίας στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ακόμη και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που υποστήριξαν το αμερικανικό σχέδιο αλλαγής κυβέρνησης στη Βενεζουέλα δεν θα συμφωνήσουν ποτέ στο σενάριο μίας στρατιωτικής επέμβασης. Ακόμη και αν η Ουάσιγκτον επιλέξει να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική δύναμή της είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η Λατινική Αμερική θα ταχθεί εναντίον της», ανέφερε σε δηλώσεις του στο RT και σε μέσα ενημέρωσης από την Λατινική Αμερική.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος ξεκίνησε μια πενθήμερη περιοδεία στη Λατινική Αμερική την Τρίτη, δήλωσε ότι η εισβολή στην Βενεζουέλα δεν θα ωφελούσε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς τα υπόλοιπα αμερικανικά κράτη έχουν «αίσθηση της αξιοπρέπειας» και την ιδέα της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατιωτική βοήθεια από το εξωτερικό θα ζητήσει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας - Βίντεο

Στην συνέχεια, ο Ρώσος αξιωματούχος «έδειξε» στον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο οποίος δήλωσε τον Απρίλιο ότι το Δόγμα Μονρόε ήταν «ζωντανό», αναφερόμενος σε μια στρατηγική των ΗΠΑ που υποστήριζε τον έλεγχο της Ουάσινγκτον σε ολόκληρο το Δυτικό Ημισφαίριο.

«Είναι μια πολύ αλαζονική, προκλητική θέση. Δεν ακούτε ποτέ κάτι τέτοιο στον σύγχρονο κόσμο», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
Λατινική Αμερική, εξωτερική πολιτική, υπουργός εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τζον Μπόλτον, ΗΠΑ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK