20:24 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Στην απαγόρευση της ιστοσελίδας Baltnews.lv του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya προχώρησαν οι αρχές της Λετονίας με τον ισχυρισμό περί απειλής της Ουκρανίας.

Οι αρχές της Λετονίας απαγόρευσαν την ιστοσελίδα Baltnews.lv του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων, Rossiya Segodnya, ισχυριζόμενοι ότι απειλεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik στη Ρίγα, ο ιστότοπος δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμος στη Λετονία.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από τον εθνικό φορέα καταχώρησης domain, που περιήλθε σε γνώση του Sputnik, το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας αποφάσισε ότι το Baltnews.lv παραβιάζει μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου 2014 σχετικά με τις κυρώσεις «όσον αφορά πράξεις που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Σε επιστολή του προς τον διαχειριστή του Baltnews.lv, το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Λετονίας το οποίο λειτουργεί ως υπεύθυνος καταχώρησης domain, δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας είχε αποφανθεί ότι η καταχώριση του domain της ιστοσελίδας παραβίασε τις προβλέψεις κανονισμών της ΕΕ. Σύμφωνα με την επιστολή, τα άτομα που είναι υπεύθυνα για αυτήν την παραβίαση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

Σχετικά:

Δικαστήριο ενέκρινε την απαγόρευση του ιστότοπου Sputnik Λιθουανίας
Tags:
Ουκρανία, Rossiya Segodnya, ιστοσελίδα, απαγόρευση, Ρίγα, Λετονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK