15:49 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές της Λετονίας απαγόρευσαν την ιστοσελίδα Baltnews.lv του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων, Rossiya Segodnya, ισχυριζόμενοι ότι απειλεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Προσπάθεια εκκαθάρισης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης «βλέπει» το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πίσω από την κίνηση της Λετονίας να απαγορεύσει την ιστοσελίδα Baltnews.lv του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya.

 «Αυτή η κίνηση δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία της Ρίγας να καθαρίσει τον χώρο πληροφοριών της από ανεξάρτητα μέσα που δεν ελέγχονται από το κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Αναμένουμε την επίσημη αποδοκιμασία αυτής της απόφασης από την Λετονία, από ΜΚΟ, διεθνείς δομές και από τον Εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την απαγόρευση.

«Ανησυχούμε για την, πολιτικά υποκινούμενη» απαγόρευση της ιστοσελίδας Baltnews.lv στη Λετονία, ακόμα ένα δείγμα σκληρής λογοκρισίας της ελευθερίας του λόγου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια χώρα του ΟΑΣΕ, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις ισχυρές διακηρύξεις της Ρίγας σχετικά με την τήρηση των αρχών της δημοκρατίας», έγραψε η Μόνιμη Αποστολή στο Twitter. 

Tags:
Λετονία, Ρίγα, ιστοσελίδα, Rossiya Segodnya, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK