23:50 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Στο κόκκινο παραμένει ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ευρώπης, η οποία πλήττεται από νέο κύμα καύσωνα. Πού το θερμόμετρο θα δείξει άνω των 40 βαθμών.

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Γαλλία, όπου το θερμόμετρο αγγίζει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις γαλλικές μετεωρολογικές αρχές, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, όπου σημειώνονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε μία τόσο μεγάλη έκταση.

Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων, όπως αναφέρεται στο «meteo.gr», είναι το γεγονός ότι ο υδράργυρος στις μεγάλες πόλεις δεν υποχωρεί κάτω των 24-25 βαθμών ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Κλερμόν – Φεράν, είναι μόλις η δεύτερη φορά που η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η πρώτη ήταν το 1983.

Πέραν της Γαλλίας, ο υδράργυρος αναμένεται να υπερβεί τους 40 βαθμούς και στις υπόλοιπες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργου και η Ολλανδία.

Κοντά στους 40 βαθμούς εκτιμάται ότι θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος και σε περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί σήμερα, Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της ζέστης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα έντονο κύμα καύσωνα είχε πλήξει την κεντρική και δυτική Ευρώπη και τις προηγούμενες εβδομάδες, με τον υδράργυρο να υπερβαίνει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά:

Πρωτοφανής καύσωνας στην Ευρώπη, προ των πυλών νέα θερμή εισβολή και στην Ελλάδα
Ο καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη με θερμοκρασίες - ρεκόρ και νεκρούς, μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία
Ο καύσωνας απειλεί τον θόλο της Παναγίας των Παρισίων
Tags:
ζέστη, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, καύσωνας, Ευρώπη, υψηλές θερμοκρασίες, θερμοκρασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK