15:34 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε για το ζήτημα με τον Σουηδό πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν, ο οποίος ανέφερε ότι στη Σουηδία όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν μπορεί να επηρεάσει τους εισαγγελείς και τα δικαστήρια.

Ο Σουηδός εισαγγελέας Ντάνιελ Σούνεσον ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός ράπερ ASAP Rocky θα διωχθεί για επίθεση και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη.

Ο καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ρακίμ Μάγιερς, συνελήφθη στις 2 Ιουλίου μετά από σύρραξη η οποία σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου στο περιθώριο του Smash Festival στη Στοκχόλμη.

Βρίσκεται υπό κράτηση από τις 5 Ιουλίου, ενώ τρεις εβδομάδες αργότερα, η σουηδική εισαγγελία του άσκησε κατηγορίες.

«Σήμερα άσκησα κατηγορίες εναντίον των τριών υπόπτων για επίθεση, διότι κρίνω ότι αυτό που συνέβη αποτελεί έγκλημα παρά τις αντιρρήσεις σχετικά με το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Για να καταλήξω σε αυτήν την απόφαση, μεταξύ άλλων, εξέτασα τα βίντεο που έχουν βρεθεί κατά την έρευνα», σημείωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

«Πρέπει να σημειώσω ότι είχα περισσότερο υλικό για να αξιολογήσω από ό,τι στο παρελθόν. Εκτός από το κινηματογραφικό υλικό, οι ισχυρισμοί του ενάγοντος υποστηρίχθηκαν με μαρτυρίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ράπερ αντιτείνει ότι τον καταδίωξαν «ορισμένοι τοξικομανείς», ενώ δημοσίευσε βίντεο από λογομαχία του με ομάδα ατόμων που δεν ήταν υπήκοοι Σουηδίας. Άτομο από τη συνοδεία του ανέφερε ότι δέχθηκαν προκλήσεις και δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, απορρίφθηκε αίτημα του σωματοφύλακα του ASAP Rocky εναντίον του ενάγοντος. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η ημερομηνία της ακρόασης. Ο εισαγγελέας πρότεινε να διαρκέσει τρεις μέρες.

Η υπόθεση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, δεδομένου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την απελευθέρωσή του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε για το ζήτημα με τον Σουηδό πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν, ο οποίος ανέφερε ότι στη Σουηδία όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν μπορεί να επηρεάσει τους εισαγγελείς και τα δικαστήρια.

​Δεδομένου ότι ο Αμερικανός ράπερ ASAP Rocky τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για βίαιη επίθεση, οι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο συναυλίες του, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ακυρώθηκαν.

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για απελευθέρωση του ράπερ, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες έκαναν λόγο ακόμη και για μποϊκοτάζ στη Σουηδία.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορίες, ράπερ, ΗΠΑ, Σουηδία, Στοκχόλμη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK