ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την παύση της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια.

Την παύση της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου (βίζα) για Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με αυτήν την απόφαση, διευρύνεται ο αριθμός των Τούρκων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς βίζα, πέρα από επαγγελματικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφει ο Ρώσος ηγέτης, οι Τούρκοι πολίτες με υπηρεσιακά διαβατήρια και ειδικά διαβατήρια θα μπορούν να πραγματοποιούν κάθε είδους επισκέψεις στη Ρωσία χωρίς βίζα, όχι μόνο για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τις τουρκικές αρχές ότι η συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας στις 12 Μαΐου 2010 εφαρμόζεται εν μέρει.

Παράλληλα, διέταξε την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις.

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου για Τούρκους πολίτες και Τούρκους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι κάνουν διπλωματικές επισκέψεις και επαγγελματικά ταξίδια στη Ρωσία.

Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Τουρκία, βίζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK