23:44 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κάθε υγιές παιδί ηλικίας μεταξύ δύο και δέκα ετών στην Αγγλία θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο γρίπης τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να προστατεύσει τους Βρετανούς από τη νόσο.

Πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης επειδή η θεραπεία δεν θεωρείται «χαλάλ», σύμφωνα με τον Telegraph.

«Χαλάλ» είναι μια αραβική λέξη η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως «επιτρεπτό».

Οι μουσουλμάνοι γονείς ανησυχούν ειδικά για το εμβόλιο Fluenz που περιέχει ζελατίνη, η οποία προέρχεται από γουρούνια, που θεωρούνται ακάθαρτα από τον ισλαμικό νόμο.

Η Telegraph ανέφερε ότι ο Σούχα Σάφι, πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, δήλωσε:

«Έχουμε συμβουλευτεί ερευνητές και αυτή είναι η άποψή τους [...] χρειαζόμαστε ένα άλλο εμβόλιο το οποίο θα είναι χαλάλ».

Το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι το Fluenz θα επιτρέπεται μόνο εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και η ζωή των παιδιών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Σάφι κάλεσε πέρυσι τους ιατρούς να βρουν «μια μακροχρόνια λύση» στο πρόβλημα.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του τομέα Ανοσοποίησης της Δημόσιας Υγείας τόνισε πως προτεραιότητα είναι να «διασφαλιστεί πως τα εμβόλια είναι ασφαλής και αποτελεσματικά».

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σπρέι χωρίς ζελατίνη, αλλά προσφέρονται μόνο σε παιδιά σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Το εναλλακτικό εμβόλιο θεωρείται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικό» όσον αφορά τη μείωση της εξάπλωσης της γρίπης.

Σχετικά:

«Το ριζοσπαστικό Ισλάμ νίκησε»: Οργή από την απαγόρευση του κοσέρ και του χαλάλ στο Βέλγιο
Tags:
Μεγάλη Βρετανία, υγεία, Μουσουλμάνοι, γρίπη, εμβόλιο, χαλάλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK