07:09 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στη Φλόριντα των ΗΠΑ προειδοποίησαν σχετικά με την ανακάλυψη ιού που μεταδίδεται από τα κουνούπια και ο οποίος προκαλεί οίδημα στον εγκέφαλο, προκαλώντας ακόμη και τον θάνατο.

Θανατηφόρος ιός ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια εντοπίστηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με το τοπικές υπηρεσίες υγείας της κομητείας Όραντζ να προειδοποιούν για μετάδοσή του ακόμη και στον άνθρωπο.

Οι τοπικές αρχές κινητοποιήθηκαν όταν δεκάδες κοτόπουλα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό ανατολικής εγκεφαλίτιδας ιπποειδών.

Πρόκειται για λοίμωξη η οποία προκαλεί οίδημα εγκεφάλου στον άνθρωπο και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Εάν μολυνθεί, ένα άτομο μπορεί να υποφέρει από τα ακόλουθα συμπτώματα: πυρετό, κεφαλαλγία, μυϊκούς πόνους, έμετο, διάρροια, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμα και να πέσει σε κώμα.

Το τοπικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησε στους κατοίκους της Φλόριντα και τους επισκέπτες της περιοχής να χρησιμοποιούν απωθητικά εντόμων και να καλύπτουν το δέρμα τους όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια συνήθως επηρεάζουν χώρες με τροπικά κλίματα. Τα έντομα μπορούν να μεταδώσουν ελονοσία, κίτρινο πυρετό, δάγκειο πυρετό, τον ιό Ζίκα και άλλους ιούς.

Στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, προστέθηκαν πέντε άτομα στη λίστα με τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από αυτούς τους ασθενείς, 7 έχουν πάρει εξιτήριο και 3 παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της χώρας. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό για το 2019.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Μπαγκλαντές εξαιτίας της χειρότερης μέχρι τώρα επιδημίας δάγκειου πυρετού που σαρώνει τη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σχετικά:

Στους δέκα οι ασθενείς από τον Ιό του Δυτικού Νείλου
Ιός του Δυτικού Νείλου: Οι γιατροί κρούουν «καμπανάκι» για τα κρούσματα στην Ελλάδα
Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα: Συνιστά προσοχή για πυρκαγιές και κουνούπια
Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Πώς να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια
Tags:
εγκέφαλος, Φλόριντα, ΗΠΑ, Ιός του Δυτικού Νείλου, κουνούπια, ιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK