11:49 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεξαμενόπλοια της BP δεν περνούν εδω και είκοσι ημέρες από το Στενό του Ορμούζ, όπου σύμφωνα με την εταιρεία η Τεχεράνη επιχείρησε να κατασχέσει δεξαμενόπλοιό της.

Ο βρετανικός πολυεθνικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου BP δεν έχει στείλει κανένα δεξαμενόπλοιό του στο Στενό του Ορμούζ, μετά την απόπειρα, στις 10 Ιουλίου, του Ιράν να κατασχέσει τάνκερ της εταιρείας, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της βρετανικής εταιρίας Μπράιαν Γκίλβαρι, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα συνεχίσουμε τις αποστολές στην περιοχή, αλλά δεν θα δείτε πετρελαιοφόρα με σημαία BP να περνούν από εκεί στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Γκίλβαρι.

Στις 10 Ιουλίου η εταιρεία ανέφερε ότι τρία σκάφη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) επιχείρησαν να μπλοκάρουν ένα τάνκερ της, την ώρα που διέσχιζε το Στενό του Ορμούζ.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπρεπε να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βασόρα προς τη βορειοδυτική Ευρώπη, δεν φορτώθηκε και η κράτηση ακυρώθηκε, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, μετά την κατάσχεση του βρετανικού τάνκερ Stena Impero από τους Φρουρούς της Επανάστασης στην περιοχή του Στενού του Ορμούζ.

Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση, κάνοντας λόγο για παραβίαση των διεθνών κανόνων ναυτιλίας.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
Tags:
Τεχεράνη, Ιράν, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ, BP, Στενά του Ορμούζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK