08:55 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουαλία υποσχέθηκε να αναζητήσει νέες εμπορικές συμφωνίες και επέκταση των εμπορικών δρατηριοτήτων της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόσφατα διορισθείς υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε την Τετάρτη πριν από το ταξίδι του στη Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Μπανγκόκ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διευρύνει το επίκεντρο του εμπορίου του, το οποίο βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη, και να διαμορφώσει ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορικών δραστηριοτήτων ξεκινώντας από την Ασία.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το επίκεντρο του εμπορίου μας ήταν στην Ευρώπη. Πρέπει να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας», ανέφερε ο Ράαμπ, σύμφωνα με τον Guardian.

Το κείμενο κατέδειξε ότι τα δέκα μέλη της ASEAN - Μπρουνέι, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Μυανμάρ, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ - είχαν συνολικό πληθυσμό 650 εκατ. και εμπορικές σχέσεις ύψους 36 δισ. λιρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό σημαίνει να αδράξουμε τις τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες για το Ηνωμένο Βασίλειο - και το πρώτο μου ταξίδι ως υπουργού Εξωτερικών θα επιδιώξει να ενισχύσει τις φιλίες μας στην Ασία», πρόσθεσε ο Ράαμπ, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, οι βρετανικές εταιρείες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες όσον αφορά τη στόχευση σε μη ευρωπαϊκές αγορές.

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Ευρώπη, ASEAN, Ασία, εμπόριο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ντόμινικ Ράαμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK