ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εθνικό Αρχείο απελευθέρωσε το ηχητικό απόσπασμα μιας ιδιωτικής συνομιλίας, στην οποία ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ενώ συνομιλεί με τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, χρησιμοποίησε ρατσιστικά σχόλια αναφερόμενος στους εκπροσώπους της Τανζανίας στον ΟΗΕ.

Την Τρίτη, ο Τιμ Ναφτάλι, ένας Καναδό-Αμερικανός ιστορικός και ο πρώην διευθυντής της προεδρικής Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Richard Nixon, δημοσίευσε ένα ηχητικό απόσπασμα στο Atlantic που εκθέτει μερικά δευτερόλεπτα από μια κλήση τον Οκτώβριο του 1971 μεταξύ του τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Ρέιγκαν και του προέδρου των ΗΠΑ Νίξον.

Μια καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο κυκλοφόρησε το 2000 από το Εθνικό Αρχείο. Ωστόσο, αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του ηχητικού αποσπάσματος που αποκτήθηκε από τον Ναφτάλι προηγουμένως κρατήθηκε κρυφό για λόγους ιδιωτικότητας.

«Χθες το βράδυ, σου λέω, παρακολούθησα αυτό το πράγμα στην τηλεόραση», ακούγεται να αναφέρει Ο Ρέιγκαν στο ηχητικό κλιπ των 19 δευτερολέπτων. «Είδα εκείνους τους πιθήκους από τις αφρικανικές χώρες ... τους είναι ακόμα άβολο να φοράνε παπούτσια!», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Νίξον ακούγεται να γελά σε όλα τα σχόλια του Ρέιγκαν.

Τα σχόλια του Ρέιγκαν απευθύνονταν σε αντιπροσώπους της Τανζανίας στον ΟΗΕ. Ο τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ο οποίος υποστήριζε την Ταϊβάν αποφάσισε να αναφερθεί καυστικά στον χορό των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση μετά από ψηφοφορία για να επιτραπεί η είσοδος αντιπροσωπείας από το Πεκίνο και όχι από την Ταϊπέι.

Ο Ναφτάλι τόνισε επίσης ότι τα περισσότερα από τα σχόλια του Ρέιγκαν μεταφέρθηκαν από τον Νίξον σε επακόλουθο τηλεφώνημα προς τον υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Ρότζερς.

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Ρέιγκαν, ο Νίξον λέει στον Ρότζερς ότι ο κυβερνήτης δήλωσε πως είδε «αυτούς τους κανίβαλους στην τηλεόραση χθες το βράδυ, προσθέτοντας: «Χριστέ μου, δεν φορούσαν ούτε παπούτσια και εδώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν τίποτα λόγω αυτών, «και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής».

Tags:
Τανζανία, κυβερνήτης, πρόεδρος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK