16:09 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν έχουν ανιχνευθεί ίχνη δηλητηρίασης σε δείγματα που ελήφθησαν από τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύτηκε με οξεία αλλεργική αντίδραση, ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για την πραγματοποίηση διαμαρτυριών.

Τα βιολογικά υλικά από τον Ναβάλνι εξετάστηκαν στο Ινστιτούτο Sklifosovsky, το κορυφαίο ιατρικό κέντρο έκτακτης ανάγκης της Μόσχας, το οποίο διαθέτει «ένα εξειδικευμένο εργαστήριο με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης ξένων ουσιών στο ανθρώπινο σύστημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Αλεξέι Τοκάρεφ.

«Ως αποτέλεσμα της έρευνας, δεν ανακαλύφθηκαν ουσίες ικανές να προκαλέσουν δηλητηρίαση», ανέφερε.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από μια μονάδα κράτησης νωρίς την Κυριακή, αφού ανέπτυξε εξάνθημα και πρήξιμο στο πρόσωπό του. Διαγνώστηκε με μια «αλλεργική αντίδραση», αλλά ο δικηγόρος του επέμεινε ότι ήταν «δηλητηρίαση από μια άγνωστη χημική ουσία».

Η συνάδελφος ακτιβίστρια και επαγγελματίας οφθαλμίατρος, Αναστασία Βασίλιεβα, που φρόντισε τον Αλεξέι Ναβάλνι μετά την επίθεση εναντίον του με πράσινη μπογιά στα μάτια το 2017, έριξε λάδι στη φωτιά ισχυριζόμενη ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τοξικό τραυματισμό του δέρματος από μια άγνωστη χημική ουσία που χορηγήθηκε από «τρίτο άτομο». «Ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό δίχως πρώτα να έχει εξετάσει τον ασθενή, αφού τον είδε μόνο «μέσα από την πόρτα» στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση του Ναβάλνι βελτιώθηκε γρήγορα μετά από τη θεραπεία, με αποτέλεσμα να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στη μονάδα κράτησης του τη Δευτέρα, σημειώνει το RT.

Ο blogger της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ποτέ δεν υπέφερε από αλλεργίες, αλλά δεν υποστήριξε ισχυρισμούς ότι μπορεί να έχει δηλητηριαστεί από κάποιον στο προσωπικό της μονάδας κράτησης. «Ήταν συγκλονισμένοι από την εμφάνισή μου και όλη την κατάσταση ακόμα περισσότερο από ότι ήμουν ο ίδιος», είπε ο Ναβάλνι στο Kommersant.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε τη δυνατότητα δηλητηρίασης και ζήτησε να εξεταστούν οι κάμερες CCTV του κτιρίου.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε για 30 ημέρες την περασμένη εβδομάδα επειδή κάλεσε τους οπαδούς του να παραστούν μαζικά σε συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα. Αυτό δεν ήταν το πρώτο αδίκημά του αυτού του είδους.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο και αμαυρώθηκε από συγκρούσεις, με την αστυνομία να συλλαμβάνει πάνω από 1.000 άτομα. Ο Ναβάλνι ένιωσε άρρωστος την επόμενη μέρα.

Ο 43χρονος ακτιβιστής γνωρίζει καλά το κρατητήριο, καθώς οι αντιπολιτευτικές του δραστηριότητες συχνά ξεπερνούν τα όρια του ρωσικού δικαίου. Ο Ναβάλνι διαμόρφωσε ένα ισχυρό δημόσιο προφίλ κάνοντας αναφορές περί υποτιθέμενης διαφθοράς μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και κρατικών επιχειρήσεων. Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας το 2013 ως υποψήφιος δήμαρχος, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση αποσπώντας το 27,2% των ψήφων.

Tags:
διαδηλωτής, διαδήλωση, νοσοκομείο, κέντρο κράτησης, κράτηση, δηλητηριώδης, δηλητηρίαση, αντιπολίτευση, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK